Kinepolis trekt meer bezoekers in eindejaarsperiode

(belga) - Kinepolis Group realiseerde voor de laatste drie maanden van het afgelopen jaar een markante stijging van haar bezoekcijfer (+8,9 pct) tegenover dezelfde periode in 2001. Deze stijging is te danken aan de sterke filmtitels, een succesvolle decembermaand en het slechte weer. Zo luidt het in een mededeling.

Voor "Harry Potter" en "Lord of the Rings" wordt vanaf de release datum tot en met eind december 2002 een hoger bezoekcijfer genoteerd dan voor de totale periode van de eerste film in 2001.

Voor 2002 behaalt Kinepolis Group met haar bestaande complexen in totaal 27.334.266 bezoekers tegenover 25.781.107 in 2001, of een stijging van 6 procent.

In België stijgt het bezoekcijfer voor het vierde kwartaal met 12,5 procent. Deze stijging is vooral te danken aan een zeer succesvolle maand december (goede filmtitels, een drukke kerstperiode en het slechte weer) waar Kinepolis België met 1.529.252 bezoekers een record boekt. De grote toeloop tijdens de kerstperiode bracht in België wel enkele ongemakken met zich mee voor de bezoekers, waarvoor Kinepolis Group zich excuseert.

Met dit bezoekcijfer realiseert Kinepolis België een inhaalbeweging tegenover het eerste halfjaar en behaalt daarmee hetzelfde bezoekersaantal als in 2001. De groep volgt met dit cijfer de Belgische markt.

Voor Metropolis Antwerpen (meer dan 3 miljoen bezoekers) en Kinepolis Kortrijk werd voor 2002 zelfs een recordcijfer gerealiseerd sinds hun ontstaan.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud