Louis Paul Boonprijs gaat dit jaar naar Lieven Debrauwer

(belga) - De Louis Paul Boonprijs gaat dit jaar naar regisseur Lieven Debrauwer. Debrauwer trof de raad van bestuur van de Honest Arts Movement (HAM) met de film Pauline & Paulette, zijn eerste langspeelfilm (2001). In die film schets hij de relatie tussen twee zussen, dames op leeftijd. Zo maakte de Honest Arts Movement zaterdag bekend.

De 33-jarige regisseur maakt in 'Pauline & Paulette' volgens HAM "een subtiele schets van de menselijke verhoudingen, uit het leven gegrepen alsof hij de verhouding van de twee zussen ooit zelf heeft beleefd. Op artistiek vlak slaagt hij er in het onderste uit de kan te halen van twee schitterende actrices: Dora Van der Groen en Ann Petersen".

Het is niet de eerste keer dat de prijs naar een regisseur gaat. In 1983 viel de eer te beurt aan Robbe De Herdt. Vorig jaar ging de prijs naar Dick van der Harst, componist en bezieler van de Gentse "muziekwerkplaats" Het muziek Lod.

De HAM wijst jaarlijks de prijs toe die genoemd is naar de schrijver Louis Paul Boon. Boon is zelf één van de oprichters van de organisatie van kunstenaars en kunstminnaars met de filosofie: alle artistieke projecten die worden opgezet moeten de "binding met de mens beklemtonen".

De Louis Paul Boonprijs wordt op 1 december om 19.00 uur uitgereikt in de Centrale, aan de Ham in Gent in aanwezigheid van ondermeer Dora Van der Groen en andere mensen uit de filmwereld. Diezelfde avond zullen enkele films van Debrauwer getoond worden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud