Nieuwe documentaire film Riefenstahl op 15 augustus op Arte

(belga) - De nieuwe documentaire film van Leni Riefenstahl, bekend als artistieke medewerkster van Adolf Hitler en het naziregime ("Triumph des Willens"), zal in avant-première op Arte vertoond worden op donderdag 15 augustus. Dat meldt de Frans-Duitse cultuurzender donderdag.

De nieuwe film van de inmiddels hoogbejaarde Duitse cineaste werd op locatie gedraaid in de onmetelijke wateroppervlakten van de Indische Oceaan. Riefenstahl ging tussen 1974 en 2000 ruim 2.000 keer in de oceaan filmen. De 45 minuten durende prent is de weergave van de duiktochten. Ze toont de schoonheid van koraalriffen in de Indische Oceaan en van vissen die nooit eerder gefotografeerd werden. Na 48 jaar afwezigheid is het de comeback van de cineaste. De Italiaanse componist Giorgio Moroder, gekend van onder andere "Flashdance", componeerde de soundtrack.

In het verleden maakte Riefenstahl propagandafilms tot meerdere eer en glorie van nazi-Duitsland. Een van de gekendste is "De Triomf van de Vrije Wil" over het congres van de nazi's in 1933 in Nürnberg. Na de Tweede Wereldoorlog werd ze een tijdlang gevangen gehouden. Ze kreeg het etiket van fascistische kunstenares opgeplakt en er rustte een taboe op haar werk, niet alleen in de Bondsrepubliek. Haar pogingen om in de jaren vijftig opnieuw films te draaien, stuitten op een hardnekkig njet van geldschieters.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud