Roularta gaat door met zakenzender Kanaal Z

(tijd) - De raden van bestuur van de Vlaamse mediagroep Roularta en van haar dochter Belgian Business Television (BBT) hernieuwen hun vertrouwen in de zakenzender Kanaal Z. De redacties van Kanaal Z en Canal Z worden versterkt en verscheidene bedrijven hernieuwden hun communicatiecontracten. Roularta onderhandelt bovendien met een grote bank als adverteerder.

Midden augustus was er weinig optimisme over de activiteiten van de zakenzender. BBT had geen zicht op de toekomstige reclame-inkomsten noch op de hernieuwing van reclame-overeenkomsten met beursgenoteerde bedrijven. Roularta en BBT gingen op het einde van het jaar een balans opmaken.

Roularta zegt nu dat het voorbestaan van Kanaal Z en de Franstalige zusterzender Canal Z niet ter discussie staat binnen de groep. 'Het vertrouwen is er. We voelen een herleving in verschillende sectoren. Bedrijven hebben weer vertrouwen om reclame te maken', zegt Dirk Van Roy, de algemeen directeur van BBT.

De redacties van Kanaal Z en Canal Z worden binnenkort versterkt met twee journalisten. Op dit ogenblik werken 13 journalisten op de redacties van de zakenzenders. Een reeks beursgenoteerde bedrijven hernieuwde bovendien zijn communicatiecontracten. 'Daarbij horen bedrijven als Barco, Bekaert en Punch', aldus Van Roy. De algemeen directeur van BBT zegt ook dat Kanaal Z afstapt van het systeem van sponsors en nu meer adverteerders zoekt. Het systeem van sponsors werd een tijdje geleden geïntroduceerd om de noodlijdende zender wat ademruimte te geven. BBT onderhandelt in dat kader met een grote bank die als belangrijke adverteerder zou optreden. Naar verluidt gaat het om KBC of Fortis. De redactie kon evenwel geen bevestiging krijgen bij deze banken.

De omzet van de zakenzender Kanaal Z verdubbelde in het derde kwartaal, maar de vooropgestelde break-even wordt niet gehaald. Een paar weken geleden meldde Rik De Nolf dat het verlies van de zender groter zou zijn dan 1 miljoen euro. Dirk Van Roy is optimistischer: 'We zullen niet ver van het evenwicht stranden. Het verlies zal veel kleiner zijn dan 1 miljoen euro. In 2004 moeten we zeker break-even draaien', meent hij. MS

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud