Salman Rushdie werkt aan filmscenario voor vriendin

(belga) - De Brits-Indiase auteur Salman Rushdie werkt momenteel aan een filmscenario voor zijn vriendin, het Indiase model Padma Lakshmi. Het scenario is gebaseerd op een kortverhaal van Rushdie dat in 1997 in een Amerikaans tijdschrift verscheen onder de titel "Het nest van de vuurvogels". Dat meldt de Britse krant The Daily Telegraph.

foto epa: Salman Rushdie en zijn vriendin Padma Lakshmi.

Vriendin Lakshmi zou de film produceren en de hoofdrol vertolken.

Het paar brak hun reis naar Bombay (Mumbay) af na een verblijf van twee weken, omdat verschillende moslimorganisaties bedreigingen geuit hadden aan het adres van de auteur. Een van deze organisaties zou volgens persberichten zelfs een beloning van 1.700 euro uitgeloofd hebben aan diegene die het gezicht van Rushdie met verf, schoenpoets of andere smurrie kon bekladden.

De Iraanse revolutieleider ayatollah Ruhollah Chomeini riep in 1989 op Rushdie te vermoorden omdat hij zich in zijn boek "De Duivelsverzen" aan godslastering heeft schuldig gemaakt. De Iraanse president Mohammad Chatami verklaarde de zaak-Rushdie in 1998 echter als gesloten, hoewel de fatwa eigenlijk onherroepelijk is.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud