Advertentie

Studentenfilms bekroond tijdens 'Het Grote Ongeduld 2003'

(belga) - Voor een publiek van zo'n 800 belangstellenden had woensdagavond aan de VUB de twaalfde editie van 'Het Grote Ongeduld' plaats. De eindwerken van alle Belgische filmscholen werden vertoond en de besten daaronder gelauwerd.

De Canvas-prijzen voor de beste korte fictiefilm en de beste korte animatiefilm (elk 1.500 euro) gingen naar respectievelijk "Mayra" van Julie De Clercq (RITS, Brussel) en "Mr. J. Russel" van Wouter Sel (KASK, Gent).

"Mayra" gaat over een streek waar maar één enkele jonge vrouw woont. De vader van het meisje vraagt de vele belangstellende mannen geld om haar te komen bespieden. Een slimme vreemdeling slaagt erin Mayra voor zich te winnen en met haar te vertrekken, zonder het glurende mansvolk hun idool te ontnemen... dankzij de cinema.

In de 7 minuten lange tekenfilm "Mr. J. Russel" toont Wouter Sel een mannetje dat zich steeds meer als een hond gaat gedragen, met alle gevolgen voor zijn omgeving. Sel won vorige maand op het Filmfestival van Gent al de ACE-Prijs voor de Beste Vlaamse Studenten Kortfilm.

De Lichtpunt-prijzen voor non-fictie (2 x 620 euro), werden toegekend aan de human interest-documentaires "Jean-Marie Smeyers, een portret" van Geert Verstraete (NARAFI) en "Signé Robillard André" van Thibaut Branquart (IAD).

"Jean-Marie Smeyers, een portret" is een intimistisch portret over het leven van een preparateur van lijken ten behoeve van de studenten geneeskunde van de VUB. "Signé Robillard André", eveneens een portret, belicht een zonderlinge kunstenaar die gekozen heeft voor een leven in een psychiatrische instelling, maar wiens werk zelfs grote musea niet onberoerd laat.

De Meuter Titra prijs voor de meest verdienstelijke school (2.500 euro aan werkingsgelden) gaat dit jaar naar het RITS.

De prijs van La Deux (vertoning op La Deux) was naar de fictie-kortfilm "Loin des yeux" van Serge Mirzabekiantz.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud