Tapdanslegende Ann Miller overleden

(belga) - De Amerikaanse tapdanslegende en actrice Ann Miller is donderdag overleden in het Cedars-Sinai-Hospital in Los Angeles. De 81-jarige Miller overleed aan longkanker.

De langbenige Miller werd vooral bekend in de jaren '40 en '50 aan de zijde van legendes als Fred Astaire ("Easter Parade"), Frank Sinatra ("The Kissing Bandit") en Bob Fosse ("Kiss me Kate"). In de jaren '80 scoorde de tapdanseres nog een hit op Broadway, samen met Mickey Rooney, in "Sugar Babies".

Het jonge publiek kon haar aan het werk zien in "Mulholland Drive" van David Lynch. Daarin speelde Miller de oude huisbazin Coco. Miller had echter jarenlang allerlei filmrollen afgeslagen omdat ze de seks- en naaktscènes in moderne films afkeurde.

Ann Miller, die eigenlijk Johnnie Lucille Collier heette, werd geboren in Texas in 1923. Als 14-jarig meisje kreeg ze haar eerste grote rol als danspartner van Ginger Rogers in "Stage Door" (1937). Daarna werd ze onder contract genomen bij de machtige Hollywoodstudio MGM.

De actrice dankte haar succes naar eigen zeggen aan "mijn geluksbenen, mijn moeder en heel wat noeste arbeid". In de jaren dertig liet de Hollywoodstudio RKO de begeerde benen van Miller verzekeren voor 1 miljoen dollar. Miller stapte driemaal in het huwelijksbootje, maar scheidde evenveel keer. Haar enige kind stierf enkele uren na de geboorte.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud