Tekenfilm "Drieling van Belleville" enthousiast onthaald

(belga) - De lange tekenfilm "Les Triplettes de Belleville" (De Drieling van Belleville) die op het filmfestival van Cannes deel uitmaakt van het officiële programma, maar niet in wedstrijd loopt, is tijdens de eerste publieksvoorstelling in Cannes, zondag, enthousiast onthaald.

"Les Triplettes" is een Frans-Canadees-Belgische coproductie. Een flink aantal Belgische (en vooral Vlaamse) animatoren hebben aan de film meegewerkt. Geert Van Goethem van ArtDog, een van de betrokken Vlaamse productiemaatschappijen, zei: "Het publiek klapte ritmisch mee met de muziek van het nummertje van de eindgeneriek. Het was een minutenlang warm applaus". Van Goethem hoopt dat de film "een kentering heeft teweeggebracht". Hij stelt: "In plaats van het Vlaams animatiefilmtalent naar het buitenland te moeten zien vertrekken, denken we in de toekomst met deze vorm van samenwerking talent in Vlaanderen en in België aan het werk te houden".

Ook tijdens de persvoorstelling werd er zeer goed op de film gereageerd.

"De Drieling van Belleville", langspeelfilmdebuut van de in Canada werkende Fransman Sylvain Chomet, gaat over drie excentrieke zangeressen uit de jaren '30 die mevrouw Souza zullen helpen haar ontvoerde kleinzoon, de Ronde van Frankrijk-coureur Champion terug te vinden. "Ik heb mij goed geamuseerd met de clichés over de Fransen" legde Chomet aan het Franse persbureau AFP uit. "Het is 80 minuten karikatuur. Dat is nu precies het fijne van animatie: je kan echt boosaardig zijn met tekeningen, maar niemand die zich kwaad maakt; het is niet erg".

"De Drieling van Belleville" komt in België uit vanaf woensdag 25 juni, op 13 kopieën.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud