'The Simpsons' op het witte doek

(belga) - Voor Homer, Bart, Lisa, Maggie, Marge en de andere personages uit de TV-reeks 'The Simpsons' wenkt nu ook Hollywood-roem. Meer dan 15 jaar na de start van de tekenfilmreeks, wordt op basis van de populaire serie een bioscoopfilm gemaakt.

foto epa: Bart Simpson, een van de sterren van de 'The Simpsons', poseert naast de ster voor de reeks op de Hollywood Walk of Fame in Hollywood.

Zeven auteurs van de tv-reeks zijn al aangetrokken om mee te schrijven aan het scenario van de filmversie. Het team wordt geleid door de twee scheppers van 'The Simpsons', Matt Groening en James Brooks.

Volgens de Amerikaanse mediaberichten staat echter nog niet vast wanneer met de productie wordt gestart. 'We zijn nog maar in de eerste planningsfase', zegt Chris Meledrani, het hoofd van de animatieafdeling van de Twentieth Century Fox studio's.

Volgens het vakblad Daily Variety kan de film niet voor 2006 in première gaan. Over een filmversie van 'The Simpsons' wordt in Hollywood al sedert tien jaar hardop nagedacht. Maar nu meent Twentieth Century Fox, wiens tv-zender Fox de reeks in de VS uitzendt, het ernstig. Dat meldt Daily Variety.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud