Twee nieuwe Vlaamse films worden in Antwerpen gedraaid

(belga) - Antwerpen wordt de locatie voor twee nieuwe films: 'Any way the wind blows' van dEUS-voorman Tom Barman (foto: Photo News) en 'De Kus' van Hilde Van Mieghem. De filmcoördinatiecel van de stad Antwerpen (Antwerp City Film Office) heeft beslist haar medewerking te verlenen aan de opnames. Antwerpen biedt de producenten geen geld, wél logistieke ondersteuning. Omdat het niet-commerciële filmproducties zijn, zullen geen erkenningsrechten worden aangerekend.

Antwerpenaar Tom Barman wil met 'Any way the wind blows' een funky stadsfilm maken. Het verhaal? Door de metropool struinen acht hoofdpersonages die elk op hun manier onderweg zijn: struikelend, skatend, dromend, enz. De hoofdrollen worden vertolkt door Frank Vercruyssen, Natali Broods, Dirk Roofthooft, Eric Kloeck en Sam Lowyck.

De opnamen zijn gepland tussen 29 juli en 30 september. Opnameplaatsen zijn onder andere het administratief centrum Oudaan, een stuk van de Leien en een gebouw van de jeugddienst.

De stad Antwerpen ziet dit project is als "een mooie kans om zich te profileren in de Vlaamse film".

Een tweede kans om aan dat imago te werken is 'De kus', een psychologische thriller van ongeveer 110 minuten, opgenomen op locaties in en rond Antwerpen. Scenario en regie zijn van Hilde Van Mieghem. Acteurs zijn onder meer Jan Decleir, Koen De Bouw en Natali Broods.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud