Advertentie

Vaticaan steunt Jezus-film van Mel Gibson

(belga) - Het Vaticaan steunt naar verluidt de fel omstreden film over Jezus van Hollywoodacteur Mel Gibson. De film wordt in de Verenigde Staten als "antisemitisch" bestempeld. Enkele hoge geestelijken rond de paus hebben 'The Passion of Christ' gezien en goed bevonden, aldus de New York Daily News woensdag.

Regisseur Mel Gibson met actrice Rosalinda Celentano bij de voorstelling van zijn Jezusproject in 2002 (Foto epa)

"Aan de film is absoluut niets antisemitisch aan", verklaarde Vaticaan-vertegenwoordiger Augustine Di Noia. Ook de paus zelf heeft de ruwe montage gezien. Zijn mening werd niet officeel bekendgemaakt.

De film over de laatste uren van het leven van Jezus Christus zal over twee maanden in de bioscopen komen. Joodse en christelijke organisaties in de VS hebben Gibson verweten haat tegenover joden te veroorzaken, omdat hen onrechtstreeks de schuld voor de kruisiging van Christus wordt aangewreven.

Mel Gibson is zelf een zeer gelovige katholiek. Hij heeft de 24,5 miljoen euro dure film met James Caviezel als Jezus, zelf gefinancierd. Hij regisseerde de prent en werkte mee aan het draaiboek.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud