Veel Vlaamse films op Marché in Cannes

(belga) - Er zijn niet minder dan 14 screenings voorzien van Vlaamse films op de Marché, de markt voor internationale filmkopers op het Festival van Cannes. "Een record", aldus Christian De Schutter, perschef van Flanders Image, dat de Vlaamse films promoot. "Vorig jaar waren het er slechts twee en in 2001 een vijftal".

Een tegenvaller was wel dat men op het laatste moment de vertoningen van "The Emperor's Wife" heeft moeten afgelasten. De nieuwe film van Julien Vrebos (maker van "Le Bal Masqué") komt in september in België uit. De beschikbare kopie vertoonde kleurfouten en werd ingetrokken.

Op het programma van de Vlaamse screenings staan onder meer "Any way the Wind blows" van Tom Barman", "Alias" van Jan Verheyen, "The Feast of the praying Mantis" van Marc Levie en "Kassablanka" van Ivan Boeckmans en Guy Lee Thijs.

Vrijdagnamiddag, krijgt de Belgische stand het bezoek van de Franse minister van Cultuur Jean-Jacques Aillagon die zelf verzocht ontvangen te worden.

Anderzijds is vernomen dat de 'Belgische Dag', zaterdag 17 mei, als apotheose een live optreden krijgt van de Belgische popgroep Hooverphonic. Hun sfeersongs waren al enkele keren te vinden op de soundtrack van films (onder meer "Stealing Beauty" van Bernardo Bertolucci en "Shades" van Erik Van Looy), tv-series en commercials.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud