Antwerps ModeMuseum opent op 21 september met groot feest

(belga) - Het gloednieuwe ModeMuseum aan de Nationalestraat in Antwerpen wordt op zaterdag 21 september feestelijk geopend. Die dag is er een openingshappening met een defilé van ontwerper Patrick van Ommeslaeghe en een project van Eric Verdonck. Verder op het programma: een jazz-optreden op de Leopold De Waelplaats, een actie van de horeca op de Groenplaats en het Zuiderterras in een aangepast decor.

Een kleine fanfare trekt zaterdag 21 september door de Sint-Andrieswijk om de aandacht op het nieuwe museum te vestigen. 's Avonds volgt dan een volksfeest met optredens van onder meer de Sint-Andries MC's en Coco Jr.

Het ModeMuseum moet volgens Frank Geudens, gedeputeerde voor culturele instellingen van de Provincie Antwerpen, jaarlijks 50 tot 60.000 bezoekers trekken. 'De provincie heeft het museum een dubbele opdracht gegeven: aantonen dat Antwerpen een internationale plaats heeft op het gebied van mode en zo veel mogelijk belangstellenden, Antwerpenaren en toeristen, laten genieten van de mode', aldus Geudens.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud