Advertentie

Brussels Stripmuseum toont strips over geschiedenis Vlaanderen

(belga) - De Saint-Rochzaal van het Stripmuseum (officieel het Belgisch Centrum van het Beeldverhaal) aan de Brusselse Zandstraat is tot 29 september gevuld met striptekeningen die te maken hebben met de geschiedenis van Vlaanderen.

In Vlaanderen is de historische strip al altijd een belangrijk genre geweest: denk maar aan Willy Vandersteens Tijl Uilenspiegelverhalen 'De Opstand der Geuzen' en 'Fort Oranje' en of aan Hec Leemans' in de tijd van de Boerenkrijg spelende Baekelandt-reeks. De truc met de teletijdmachine van professor Barrabas maakt het de helden van de Suske en Wiske-strips zelfs mogelijk binnen een in het heden spelend verhaal, korte of langere uitstapjes naar het verleden te maken. En ook Merho liet Kiekeboe onlangs nog kennismaken met de middeleeuwen in het album 'De Heren van Scheurbuik'. Kortom, het werk van de beste Vlaamse striptekenaars is op de tentoonstelling te zien.

Prominent aanwezig op de expo is Bob De Moor, met zijn stripversie van Conscience's 'De Leeuw van Vlaanderen' en 'De Kerels van Vlaanderen'. Die twee albums worden overigens in het Nederlands en het Frans heruitgegeven naar aanleiding van de Belgische uitgave van een postzegelblaadje en twee postzegels ter herdenking van de 700ste verjaardag van de Guldensporenslag.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud