Euregio gaat samenwerken ter bevordering van hedendaagse kunst

(belga) - Vertegenwoordigers van musea en kunstencentra in Aken, Eupen, Hasselt, Luik en Maastricht zijn zaterdag in Luik bijeengekomen om een grensoverschrijdend samenwerkingsproject op de rails te zetten, dat de hedendaagse kunst in de regio moet promoten en helpen verspreiden.

De Luikse bestendig afgevaardigde voor Cultuur, Paul-Emile Mottard, kondigde er de oprichting van een euregionaal fonds aan. Dat fonds kan gebruikt worden om tentoonstellingen van hedendaagse kunst of kunstbeurzen te financieren. "De middelen zijn beschikbaar gesteld vanuit Europa. De partners van de Euregio zijn nu klaar om het project te beheren", verklaarde Mottard.

De verschillende partijen spraken zaterdag ook af culturele evenementen die volgend jaar georganiseerd zullen worden, te organiseren in samenwerking met minstens één andere stad uit de Euregio. Zo zal de Biënnale van de Fotografie in Luik een broertje krijgen in het Bonnefanten Museum van Maastricht. Het Waalse Designsalon van 2004 in Luik, zal in partnerschap met Hasselt worden georganiseerd.

In de loop van volgend jaar zal ook een gezamenlijke en meertalige website worden gecreëerd. Op de vijf regionale televisiezenders (L1, ARD, BRF, RTC en TV Limburg) zal dan weer een gelijkaardig cultureel programma worden uitgezonden.

Streefdoel is om van de Euregio Maas-Rijn in 2008 Culturele Hoofdstad van Europa te maken.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud