Animatiefilm over leven Mohammed trekt volle zalen

(belga) - De lancering in Amerikaanse bioscopen van de eerste animatiefilm over het leven van de profeet Mohammed is een groot succes. Vooral moslims stromen toe om de anderhalf uur durende tekenfilm te bekijken, zo berichtten verschillende media maandag.

De animatiefilm was zondag, bij de aanvang van het moslimfeest Eid al-Fitr, voor het eerst te zien in 37 bioscopen in de VS en Canada. Volgens de media waren vele zalen al uitverkocht. De film zal een week lang te zien zijn in de VS.

De tekenfilm vertelt over de eerste levensjaren en de opleiding van de profeet, zonder hemzelf in beeld te brengen. De islam verbiedt immers elke visuele voorstelling van profeten.

De film is een productie van RichCrest Animation Studios, dat eerder al animatieklassiekers maakte als 'The King and I' en 'The Fox and the Hound' ('Frank en Frey'). Hij kostte 12 miljoen dollar (ruim 9 miljoen euro). De opnames vingen aan in 1999, maar de release werd uitgesteld na de aanslagen van 11 september 2001 in New York, toen anti-islamitische gevoelens hoogtij vierden in de VS.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud