F.C. De Kampioenen viert 15de verjaardag

(tijd) - De populaire Vlaamse reeks F.C. De Kampioenen is dit jaar aan zijn 15de jaargang toe. De nieuwe reeks, die aftrapt op zaterdag 4 december, is daarom feestelijk van opzet. De eerste zes afleveringen zijn als vanouds afgeronde verhalen, maar afleveringen 7 tot en met 13 hebben voor het eerst een thematische rode draad.

Om de verjaardag luister te geven, lanceert de VRT naast een Kampioenen-website ook een dvd van het allereerste seizoen. Het TV1-magazine De Rode Loper brengt tien korte portretten van de acteurs die de reeks dragen.

Na 14 seizoenen is F.C. De Kampioenen nog steeds de populairste Vlaamse sitcom. Het programma is zelfs de langstlopende en meest succesvolle VRT-productie aller tijden. Het vorige seizoen liet nog een marktaandeel van 58,4 procent optekenen, met een gemiddeld waarderingscijfer van 7,6.

Volgens de TV1-netmanager Bettina Geysen schuilt de kracht van de reeks in het generatieoverschrijdende karakter. 'De hele familie kruipt op zaterdagavond in de sofa om naar de Kampioenen te kijken', klinkt het. 'De herhalingen van de vorige jaargangen doen het bovendien zo goed, dat je gerust kunt stellen dat De Kampioenen behoort tot het Vlaamse erfgoed.'

Producer Rik Stallaert gewaagt ook van buitenlandse interesse: 'Dankzij het succes kunnen we de format op de internationale markten slijten. Een Canadese producent komt binnenkort bijvoorbeeld de decors van de reeks keuren.'

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud