Filmverdelers Paradiso en A-Film werken samen

(belga) - De filmdistributeurs Paradiso (België) en A-Film (Nederland) hebben een samenwerkingsakkoord gesloten om nieuwe bioscoopfilms en dvd's in beide landen uit te brengen.

Het in Brussel gevestigde Paradiso Filmed Entertainment distribueert films in de Benelux zoals 'Amélie Poulain', 'Rush Hour' en 'Phantom of the Opera'. A-film is distributeur van onder meer 'Lord of the Rings', 'Costa!', 'Chicken Run', en 'The Pianist'.

Krachtens het akkoord dat op 1 januari 2006 ingaat, zal A-Film Distribution onder het logo van Paradiso de marketing, publiciteit en boekingen van de releases van Paradiso Filmed Entertainment in Nederland coördineren en zal Paradiso via het kantoor in Brussel de marketing, publiciteit, planning en organisatie van een aantal A-Film releases verzorgen.

Volgens Erik Engelen, de vice-president van Paradiso, zal 'het samengaan met een sterke partner ervoor zorgen dat de Paradiso-films sterker voor de dag komen in Nederland. Het geeft ons meer mogelijkheden in Nederland'. A-Film kan met het akkoord zijn marktaandeel in België versterken.

Paradiso en A-Film blijven concurrenten als het gaat over de aankoop van de rechten voor de Benelux van films. Beide verdelers zijn 'onafhankelijke distributeurs', naast de machtige Amerikaanse 'studiodistributeurs'. Het in Groot-Bijgaarden gevestigde Paradiso verwacht in 2006 een 30-tal bioscoopfilms en een 100-tal dvd's uit te brengen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud