Joseph Plateau-prijzen in 'afgeslankte' versie

(belga) - De Joseph Plateau-prijzen voor de Belgische film worden dit jaar op een eenvoudiger manier dan totnogtoe toegekend en uitgereikt. De kleine Belgische tegenhangers van de Hollywood-Oscars worden op dinsdag 3 mei op het middaguur uitgereikt in het Brusselse hotel Mercure Royal Crown. De ceremonie zal niet langer dan een half uur in beslag nemen en wordt gevolgd door een receptie.

In plaats van een enquête bij een groot aantal Belgische 'filmprofessionals', de publicatie van een lijst van nominaties en daarna een schriftelijke stemming bij dezelfde beroepsmensen, is nu een commissie van een twintigtal mensen (paritair N/F) samengesteld. Die stelt een lijst van nominaties op en kiest nadien daaruit de winnaars.

De organisatie van de Joseph Plateau-filmprijzen, die nu voor de 18de keer worden uitgereikt, is sedert de start in handen van het Filmfestival van Gent. De jongste paar jaren heeft festivalbaas Jacques Dubrulle gepoogd het evenement een 'nationaler' cachet te geven door het te verhuizen van Gent naar Brussel en door Franstalige partners te vinden voor zowel organisatie als financiering. Dat laatste is nog steeds niet gelukt.

Wim De Witte, programmator van het Filmfestival van Gent, bevestigde vrijdag aan Belga dat het dit jaar om een 'overgangseditie' gaat en dat er hopelijk volgend jaar een Plateau-uitreiking komt volgens een ander concept.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud