Nederlandse Regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen overleden

(belga) - De Nederlandse regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen, bekend van onder andere de televisieserie "Oud geld" en de speelfilms 'Familie', 'Cloaca' en 'Lepel', is dinsdagochtend op 47-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam overleden aan de gevolgen van kanker. Dat maakte zijn familie bekend.

Van de Sande Bakhuyzen maakte als regisseur furore met zowel speelfilms en televisiedrama, als met theaterproducties. In 1994 brak hij door als regisseur met enkele afleveringen van de succesvolle dramaserie 'Pleidooi'. Daarna volgde de door Maria Goos geschreven serie 'Oud Geld', die overladen werd met televisieprijzen waaronder diverse Gouden Kalveren en de Nipkov Schijf.

In latere jaren zette Van de Sande Bakhuyzen zijn succes voort met diverse bekroonde en veelgeprezen series als 'De enclave' en 'Bij ons in de Jordaan'. In 2001 maakte de regisseur met scenarioschrijfster Goos zijn eerste speelfilm 'Familie'. Daarna volgden de films 'Cloaca' en 'Leef!'.

Cloaca won op het Nederlandse Film Festival 2003 de Publieksprijs en de Speciale Juryprijs voor de vier hoofdacteurs. 'Leef!' beleeft woensdag zijn wereldpremière als openingsfilm van het Nederlandse Film Festival.

De laatste film die de regisseur maakte is 'Ik omhels je met duizend armen', een verfilming van het gelijknamige boek van Ronald Giphart. Deze film gaat naar verwachting in 2006 in première.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud