Openbare omroep introduceert aanbod video-op-aanvraag

(tijd) - De openbare omroep heeft een distributieovereenkomst gesloten met Telenet. Begin december wil de VRT zijn aanbod video-op-aanvraag lanceren op Telenet-Televisie. De overeenkomst legt het digitale VRT-aanbod op Telenet Digital TV vast tot 1 maart 2009.

De openbare omroep biedt vanaf 3 september al zijn radio- en televisienetten aan via Telenet Digital TV. Dat was eerder al overeengekomen. Maar als er nog nieuwe thema- of doelgroepennetten worden opgericht, worden die ook in het digitale aanbod van Telenet Digital TV opgenomen. Dat kwamen Duco Sickinghe, de gedelegeerd bestuurder van Telenet, en Tony Mary, de gedelegeerd bestuurder van de VRT, gisteren overeen.

Begin december wil de VRT ook zijn aanbod video-op-aanvraag introduceren op Telenet Digital TV. De omroep zal dat aanbod ontplooien via drie aanbiedingen. Belangrijke informatieprogramma's als 'Het Journaal', 'Terzake', 'Terzake Laat' en 'Karrewiet' zullen gratis op aanvraag te bekijken zijn. Alle andere programma's worden - met een naar eigen zeggen 'bescheiden toelage op maandbasis' - tot zeven dagen na de initiële uitzending ter beschikking gesteld van de mediagebruiker. De VRT begint met een aanbod van meer dan 30 programma's, goed voor meer dan 35 uur opvraagbare video per week.

Ten slotte wil de openbare omroep een beperkt aanbod uit zijn archief tegen 'een marktconforme bijdrage' ter beschikking stellen. 'Stel dat je opnieuw naar de eerste aflevering van 'Flikken' wilt kijken', zegt VRT-woordvoerster Hilde Debackere, 'dan kun je de dvd in huis halen, of een klein prijsje betalen via Telenet Digital TV. Het aanbod omvat programma's die niet meer in de normale lineaire programmering voorkomen. Bij de ontsluiting van het archief wordt voorrang gegeven aan fictie, human interest en actualiteit.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud