Producer wil zelfde acteurs voor verfilming vijfde Potter-boek

(belga) - Ook het vijfde boek uit de serie van Joanne K. Rowling over tovenaarsleerling Harry Potter wordt verfilmd. Maar misschien worden de hoofdrollen niet vertolkt door dezelfde acteurs als in de eerste vier films.

'Dat hangt volledig van henzelf af', zei producer David Heyman vrijdag in Londen. Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermine Granger) en Rupert Grint (Ron Weasly) (foto: epa) geven in de eerste vier films gestalte aan de lievelingshelden van miljoenen kinderen en volwassenen. 'Ik hoop dat de drie weer meedoen,' zei Heyman, de producent van de vijfde film, 'Harry Potter en de Orde van de Feniks'. Maar zeker is dat nog niet.

'Ze zijn nog lang niet te oud', reageert Heyman op kritiek dat de acteurs te oud zullen zijn om nog op Hogwarts, 'School of Witchcraft and Wizardry', te zitten. 'In de film groeien de kinderen toch ook', werpt de producent op.

Michael Goldenberg zal 'Harry Potter en de Orde van de Feniks' bewerken voor het witte doek. Hij vervangt Steve Kloves, de scenarist van de eerste vier Potter-films.

De productie start einde 2005 of begin 2006. De film wordt in de zomer van 2007 in de zalen verwacht. Momenteel werkt de ploeg aan de vierde film, 'Harry Potter en de Vuurbeker', die in november 2005 uitkomt.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud