Vandekeybus-dansfilm 'Blush' in ACID-programma Cannes

(belga) - De dansfilm 'Blush' van de Vlaamse choreograaf/regisseur Wim Vandekeybus krijgt een plaatsje op de jubileumeditie van ACID, het door het Parijse Agence du Cinéma Indépendant pour sa Diffusion georganiseerde programma dat tijdens het filmfestival van Cannes loopt.

ACID ondersteunt de distributiemogelijkheden van de onafhankelijke films. Hoogstaande en integere auteursfilms worden in Cannes aan potentiële verdelers getoond. Onder meer 'Quand la mer monte' van de Belgische Yolande Moreau maakte al deel uit van de ACID-selectie. De film won ook twee Césars, de belangrijkste Franse filmprijzen.

Blush van Wim Vandekeybus ging op 23 januari in première in de Brusselse KVS. De dans/fictiefilm werd inmiddels al op een tiental festivals en theaterevenementen in België en Frankrijk vertoond. Ook in Duitsland, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Brazilië en China prijkt Blush op de festivalaffiches.

In de film laat Vandekeybus zijn dansers zwemmen met dolfijnen en lopen doorheen een rietveld. De film werd gedraaid op Super 16 mm in Brussel en Corsica. Vandekeybus bereidt momenteel zijn eerste speelfilm 'Little Bear' voor.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud