Advertentie

VARA haalt 'Kopspijkers' van Nederlandse buis

(tijd) - Het satirisch programma 'Kopspijkers' verdwijnt voor de rest van het seizoen van de Nederlandse buis, nadat presentator Jack Spijkerman bekendmaakte dat hij overstapt naar de commerciële zender 'Tien' van miljardair John de Mol. Kopspijkers trekt 2,5 miljoen kijkers en is daarmee een van de populairste programma's van de Nederlandse openbare omroep.

In het programma neemt een team van cabaretiers wekelijks Nederlandse politici, sportlieden, zangers en leden van de koninklijke familie op de hak. Het programma wordt gebracht door de VARA, een omroepvereniging van linkse signatuur die van oudsher banden heeft met de sociaal-democratische PvdA en de vakbeweging.

Jack Spijkerman is de geestelijke vader van 'Kopspijkers'. Woensdag maakte hij bekend dat hij vanaf volgend seizoen een satirisch programma en een sportprogramma voor de nieuwe zender van John de Mol wil gaan maken. Deze zender - die Tien gaat heten - zal naast amusement, ook het Nederlandse competitievoetbal uitzenden.

Tien heeft al enkele andere coryfeeën - Linda de Mol, Henk Barend en Frits van Dorp - bij de bestaande omroepen in Nederland weggekocht. De VARA wil Jack Spijkerman niet laten gaan. Zijn contract loopt tot 2007 en de omroepvereniging dreigt met een rechtszaak als de presentator toch overstapt. Door het arbeidsconflict heeft de VARA 'Kopspijkers' ook voor de rest van het seizoen van de buis gehaald.

Pikant detail is dat John de Mol in 'Kopspijkers' regelmatig is afgeschilderd als een aasgierige zakenman volgens wie de hele wereld te koop is. Spijkerman verklaarde in een ochtendkrant dat hij 'socialist blijft'. Hij zegt dat hij niet naar de zender van John de Mol overstapt voor het geld, maar omdat hij er meer creatieve vrijheid krijgt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud