'Verlengd Weekend' lokte al 20.000 toeschouwers

(belga) - De nieuwste Vlaamse film, 'Verlengd Weekend' van Hans Herbots, met acteurs Jan Decleir, Wouter Hendrickx, Koen De Bouw en Veerle Baetens, heeft van woensdag tot zondagavond 20.000 mensen naar de bioscoop gelokt. Daarmee is de film in die periode de nummer twee in de Vlaamse box office, na 'The Brothers Grimm', zo meldt filmverdeler Lumière.

'Verlengd Weekend' beleefde vorige week maandag zijn première als vooropener van het Filmfestival van Gent. De film loopt momenteel op 33 kopieën in 28 bioscopen in Vlaanderen en in Kinepolis-Brussel. In het Frans ondertitelde kopieën zijn er nog niet.

'Verlengd Weekend' is een tragikomedie over de gijzeling van een fabriekseigenaar die anders verloopt dan gepland. De film is oorspronkelijk een voor VTM gedraaid, en door het Vlaams Audiovisueel Fonds betoelaagd tv-drama, dat knap genoeg bevonden werd om eerst in de bioscopen te worden vertoond.

Herbots (35) maakte in 2001 al de speelfilm 'Falling' (naar het boek 'Vallen' van Anne Provoost) en regisseerde sedertdien afleveringen van diverse tv-reeksen. Begin volgend jaar draait hij de speelfilm 'Windkracht 10' naar de bekende televisiereeks.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud