VRT en NCRV maken samen nieuwe reeks 'The Empire'

(tijd) - Na 'De Grote Geschiedenisshow' trekt de openbare omroep opnieuw de kaart van de geschiedenis, en wel met een compleet nieuw reality format. Volgende zomer blikken de VRT en de Nederlandse publieke omroep NCRV samen de historische reality serie 'The Empire' in.

In dat programma verblijven 16 deelnemers uit Vlaanderen en Nederland zes weken lang in een oud kasteel. Ze worden teruggevoerd naar de donkere en harde tijden van de Middeleeuwen. 'The Empire' is een nieuw reality genre dat de betrokken omroepen als eerste in België en Nederland presenteren.

De Zweedse publieke omroep SVT ontwikkelde de serie het afgelopen jaar en introduceerde daarmee meteen een nieuw genre. Aan de Reyerslaan stellen ze dat de combinatie van de aantrekkelijke eigenschappen uit drama, geschiedenis en docusoap uitstekend past bij de doelstellingen en de publieke taak van de betrokken partijen. Zo zou het programma aangenaam om naar te kijken moeten zijn, terwijl de kijkers er ook iets van opsteken.

De opnamen vinden plaats in de zomer, waarna ze in twaalf afleveringen worden uitgezonden op zowel Nederland 1 als op TV1.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud