Winnende kortfilms Het Grote Ongeduld! 2004 via internet te bekijken

(belga) - Het kortfilmfestival 'Het Grote Ongeduld! 2004 zendt de winnende films dit jaar uit via het internet. Het Grote Ongeduld! biedt jonge Belgische filmmakers de kans om hun producties aan een groot publiek voor te stellen,

De uitzending via he tnet is een primeur die technisch mede mogelijk wordt gemaakt door Belnet, de internetleverancier voor de Belgische onderzoeks- en onderwijswereld.

Tot nu toe kon alleen wie rechtstreeks op het Belnet-netwerk aangesloten was, vrij gemakkelijk video's van een hoge kwaliteit bekijken. De TELE-onderzoeksgroep van de Vrije Universiteit Brussel ontwikkelde een systeem waardoor alle breedbandinternetgebruikers dat nu ook kunnen. Met het nieuwe systeem, dat CastGate heet, kunnen de hogekwaliteitvideo's via het internet naar een onbeperkt aantal ontvangers tegelijk verspreid worden.

Vanaf donderdag 11 november zijn alle winnende filmpjes van Het Grote Ongeduld! 2004 te bekijken op www.hetgroteongeduld.be . Het festival zelf, dat aan zijn 13de editie toe is, vindt plaats op woensdag 10 november op de VUB-campus in Etterbeek.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud