'Once upon a time in Mexico'

Met Antonio Banderas, Salma Hayek, Johnny Depp, Willem Dafoe, Enrique Iglesias, Marco Leonardi, Eva Mendes, Mickey Rourke, Danny Trejo, Rubén Blades

(tijd) 'Weet je wat je moet doen?, vertrouwde Quentin Tarantino zijn goede vriend Robert Rodriguez een hele tijd geleden toe. 'Je moet je 'Desperado'-verhalen uitbreiden tot een trilogie, net zoals Sergio Leone een trilogie maakte van zijn 'Dollars'-films. En dan moet je je laatste episode episch aanpakken en hem 'Once Upon a Time in Mexico' noemen.'

Dat zag Rodriguez wel zitten. Tenslotte had hij met 'El Mariachi' naam gemaakt, had 'Desperado' hem in 1995 geen windeieren gelegd en zat het publiek al lang te wachten op nieuwe avonturen van de dolende Mexicaanse gitaarspeler met zijn kist vol pistolen.

Nu zou je verwachten dat hij die trilogie op een waardige en memorabele manier zou willen afronden, met niet alleen oogverblindend cameragezwier en rake grappen, maar ook met een verhaal dat de kijker kan boeien. Maar zo zit Rodriguez nu eenmaal niet in elkaar. Hij heeft het imago te onderhouden van een cineast die razendsnel kan werken. En dus kriebelde hij in een paar dagen tijd het eerste het beste idee op een bierviltje - veel meer plaats zal hij niet nodig hebben gehad - en trok ermee naar de producerende studio Sony. Hij kreeg hun goedkeuring en blikte het ding vervolgens voor relatief weinig geld in een dikke vijf weken in.

Iedereen tevreden, behalve de kijker. 'Once Upon a Time in Mexico' heeft zeker zijn momenten en krijgt dankzij een hilarische Johnny Depp (in de rol van een cynische CIA/NSA-agent) soms zelfs een lekker kitschgehalte. Maar de plot is zo ridicuul en onsamenhangend dat Rodriguez de zwierige scènes nooit aan elkaar krijgt. Het gevolg is dat je je al na een half uur afvraagt waar dit ding naartoe gaat en, veel erger, wanneer het eindelijk afgelopen zal zijn.

Rodriguez mag dan zijn klassiekers kennen en weten hoe je energie in een film pompt, zijn 'Once Upon a Time in Mexico' wordt nooit meer dan een spaghettiwestern van een goedkoop merk.

RN

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud