Team Spirit 2

(tijd) - Volgens Jan Verheyen is 'Team Spirit 2' er gekomen omdat de acteurs het na de eerste film en de zesdelige tv-serie zo goed met elkaar konden vinden dat ze met alle geweld een tweede film wilden.

Vandaar bijvoorbeeld ook dat net Dimitri Leue, de kleinzerige sul van de amateurvoetbalploeg waar alles om draait, op de generiek staat als scenarist. Laten we hopen dat die acteurs er in elk geval veel plezier mee hebben gehad, want als kijker heb je hier bitter weinig aan.

Natuurlijk is 'Team Spirit 2' een pure formulefilm en heeft hij per definitie niet de ambitie om grenzen te verleggen, maar zelfs van een door en door commercieel ding als dit zou je toch mogen verwachten dat hij meer wil dan de banaliteit van elke dag herhalen. Wat we hier te zien krijgen is trouwens niet eens de banaliteit van elke dag maar een afgeroomde, bijgeslepen en ontsmette versie van wat we het echte leven noemen.

De leden van voetbalploeg Eendracht Vooruit zijn intussen op een leeftijd beland waar kinderen en job het grootste deel van de tijd en de kopzorgen in beslag nemen. De één worstelt met de logistieke problemen van een drieling, de ander verzuipt in verbouwingen en de seven year itch, een derde wil adopteren maar stuit op een bekrompen ambtenaar, terwijl een vierde liever niet wil dat zijn lief haar brood verdient als charmedanseres omdat het zijn academische carrière compromitteert.

Stof genoeg om over te praten, wat de personages dan ook met overgave doen. Soms leveren die gesprekken, discussies en ontboezemingen een leuk moment op (vooral dankzij Warre Borgmans), maar veel vaker vallen de gewrongen dialogen nauwelijks te verteren. 'Als je een kind wil adopteren, word je dan wel niet lichamelijk opengescheurd', huilt Tania Kloek op een bepaald moment, 'maar ze zorgen er wel voor dat je geestelijk opengescheurd wordt.' Het is maar één voorbeeld in een pijnlijk lange rij.

'Team Spirit 2' is instant cinema. Zakje opentrekken, lauw water bij het poeder, even roeren en klaar. Met dat verschil dat Verheyen er niet eens peper en zout bij gooit om de fletse smaak te camoufleren. RN

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud