Antwerpen en Rijsel maken van 2004 Rubensjaar

(belga) - Antwerpen en aanstaande Europese Cultuurhoofdstad Rijsel zullen in 2004 samen het Rubensjaar organiseren. Bedoeling is om de bekendste schilder van België door middel van meerdere tentoonstellingen weer onder de aandacht te brengen.

Het Antwerpse luik opent op 6 maart met een onuitgegeven tentoonstelling over de verzamelwoede van Rubens. Topwerken van over de hele wereld keren voor het eerst weer terug naar de historische woning van Rubens met als doel die in al zijn glorie te herstellen.

Dezelfde dag start in Rijsel de grootste overzichttentoonstelling van Rubens sinds die in Antwerpen in 1977. Deze tentoonstelling onthult de verscheidene talenten van de kunstenaar die samen met anderen een bepalende richting gaf aan de westerse schilderkunst. Naast nog een aantal andere tentoonstellingen die onder meer de bibliotheek van Rubens, de evolutie van de Vlaamse landschapsschilderkunst en de reproductietechnieken belichten, kan er een jaar lang door Antwerpen gewandeld worden. Hiervoor is een brochure opgesteld en zijn speciale Rubenswandelingen uitgestippeld.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud