Beaufort brengt ook in 2006 kunst aan kust

(tijd) - Het beeldendekunstenparcours 'Beaufort' brengt ook in 2006 hedendaagse kunst aan de kust. Het heeft er lang naar uitgezien dat de opvolger van '2003 Beaufort' er niet zou komen wegens financiële problemen. Dat schrijft De Tijd.

De Vlaamse ministers van Cultuur en Toerisme, respectievelijk Bert Anciaux (Spirit) en Geert Bourgeois (N-VA), leken heel wat minder geld te kunnen uittrekken voor het cultureel-toeristische project, dat monumentale beelden van hedendaagse kunstenaars aan de kust plaatst. Beaufort heeft wel de toezegging gekregen dat de Nationale Loterij als nieuwe geldschieter met 600.000 euro over de brug komt. De provincie West-Vlaanderen, de tien deelnemende kustgemeenten en heel wat privé-sponsors hadden al eerder hun steun toegezegd. 'We hebben besloten dat '2006 Beaufort' er komt', zegt Gunter Pertry, West-Vlaamse gedeputeerde en voorzitter van de organiserende VZW Ku(n)st. 'We konden niet langer wachten om de machine in gang te steken. Als we volgend jaar in april willen starten, moesten we dringend beginnen voor te bereiden.' Ook al is in de begroting van 5,4 miljoen euro rekening gehouden met 600.000 euro via het ministerie van Cultuur en 300.000 euro via het kustactieplan, bedragen die nog niet toegezegd zijn door de betrokken ministers Anciaux en Bourgeois. 'Als dat geld er niet komt, hebben we een zwaar probleem', erkent Pertry. 'Maar ik heb de indruk dat de ministers het project wel genegen zijn.'

Commissaris-generaal van '2006 Beaufort' is opnieuw Willy Van den Bussche. Hij zorgt voor 'in situ' kunstwerken aan zee en een ondersteunende tentoonstelling met werk van alle deelnemende kunstenaars in het PMMK in Oostende, met de surrealistische schilder René Magritte als rode draad. '2003 Beaufort' lokte volgens onderzoek zo'n 600.000 extra toeristen naar de kust.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud