Corpus Brugge '05 maakt expo 'Tussen Huid en Orgasme'

(tijd) - De stad Brugge heeft haar fiat gegeven voor de invulling van de grote tentoonstelling over hedendaagse beeldende kunst in het kader van Corpus Brugge '05: curator Roland Patteeuw krijgt een budget van 400.000 euro voor 'Tussen Huid en Orgasme. Het alchemistische lichaam'.

In deze tentoonstelling wil Patteeuw de raadselachtige kanten van het menselijke lichaam belichten met werk uit zes eeuwen kunst, gaande van Jan Van Eyck over Marcel Duchamp tot het hedendaagse videowerk van Pipilotti Rist.

Corpus Brugge '05 is een ambitieus initiatief dat in 2005 het creatieve leven in de stad Brugge wil opwaarderen. Het menselijke lichaam is het uitgangspunt en de bron van inspiratie in alle kunstuitingen, van dans en theater over muziek en cultureel erfgoed tot beeldende kunst, foto en video.

Roland Patteeuw is curator van de Kunsthalle Lophem in de Brugse buurgemeente Loppem-Zedelgem. Daar opent half december Locus Loppem, een groot project met beeldende kunst en hedendaagse (jazz-) muziek. Op verschillende locaties in Loppem, onder meer in de talrijke kastelen in de gemeente, zullen bezoekers geconfronteerd worden met werk van onder meer Ingrid Mwangi, Eija-Liisa Ahtila, Jef Geys en Honoré O. Koen Theys maakt een installatie die 'het grootste vanitas-stilleven' moet worden. MR

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud