Evenementendag Afrika-Museum trekt 3.000 bezoekers

(belga) - Circa 3.000 mensen hebben zondag in het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren de evenementendag bijgewoond naar aanleiding van de start van de tentoonstelling "Sprekende beelden" die nog tot 5 september te zien is. Hierbij zijn 27 sculpturen van de Songye-stam uit Congo te zien, evenals een 40-tal foto's waarin fotograaf Hughes Dubois een aantal karakteristieken van deze beelden uitvergroot.

Volgens de religie van de Songye, die met zo'n 150.000 leven langs de Lomani- rivier in Kasaï, Katanga en Kivu, kan de vruchtbaarheid van vrouwen worden tegengewerkt door kwaadaardige geesten en het gekonkel van slechte mensen en tovenaars. Om zich tegen dit onheil te beschermen hebben ze talloze, grote en kleine antropomorfe sculpturen vervaardigd. Naast originele sculpturen krijgt de bezoekers ook vele foto's te zien waarin een verrassende en originele kijk op deze beelden geboden wordt.

Naar aanleiding van de tentoonstelling organiseerde het Afrika-museum zondag een evenementendag met een brede waaier aan activiteiten zoals concerten, workshops, lezingen, tentoonstellingen, wedstrijden, documentaires, boekenstanden... Hoogtepunt was het afsluitend optreden van de Malinese zangeres Mama Kouyaté die het publiek wild enthoesiast kreeg. Ook present waren de Congolese humorist Dieudonné Kabongo, de Burkinese verteller Manibi Koné, de Malinese percussionist Sidiki Camara.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud