Kunstpaarden trekken langs vijf Belgische steden

(tijd) - Brussel, Antwerpen, Knokke, Luik en Waregem krijgen in de zomer van 2005 een horde van 250 kunstpaarden op bezoek. Het gaat om beschilderde exemplaren van het initiatief Horse Parade Belgium 2005. Dat project is de opvolger van Art on Cows, dat in de zomer van 2003 kunstkoeien in Brussel verspreidde.

De organisatoren van Horse Parade deden eind juni een oproep aan kunstenaars om originele paarden te ontwerpen, waarvan dan kopieƫn worden gemaakt om te beschilderen. De artiesten moesten een ontwerp maken van drie soorten paarden: een werkpaard, een klein paard en een sierlijk paard.

De organisatoren ontvingen driehonderd projecten van 96 kunstenaars. In plaats van drie versies hielden ze vijf ontwerpen over. De deelnemers aan het project Horse Parade Belgium 2005 krijgen de keuze tussen het kleine hobbelpaard van George Bras, het dressuurpaard van de Duitser Ralf Bollman, en het forse Brabantse trekpaard en het Edel Steigerend paard van Adrien Versaen. Dat laatste paard bestaat in twee versies: de volle versie en het uitgesneden silhouet.

Horse Parade Belgium 2005 wil een honderd procent Belgisch project zijn. De tentoonstelling loopt tussen 21 juni en 21 september 2005. Het zwaartepunt ligt in Brussel, maar het project is ook te zien in Antwerpen, Knokke, Luik en tijdens het evenement Waregem Koerse.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud