'Made in Belgium' schetst portret van België

(belga) - In Brussel loopt vanaf 8 maart de tentoonstelling 'Made in Belgium', een expo die kadert in de feestelijkheden rond 175 jaar België en 25 jaar federalisme. De tentoonstelling toont een portret van ons land, opgebouwd rond twaalf thema's zoals literatuur, theater, muziek, sport en folklore.

'Made in Belgium' is van de makers van de zeer succesvolle expositie 'Ik was 20 in 45'. Het team kreeg een budget van twaalf miljoen euro en gebruikte een gelijkaardig concept. De expo toont 4.000 collectiestukken uit 230 binnen- en buitenlandse musea. Het gaat om een unieke verzameling met echte topstukken. Zo keren het zwaard en de sporen van Godfried van Bouillon tijdelijk terug naar België en is er de lijkwade en borstkruis van Karel De Grote.

De Belgische schilderkunst is vertegenwoordigd met 75 originele schilderijen van Belgische meesters, van de Vlaamse primitieven tot de surrealisten en COBRA. De makers besteedden echter ook aandacht aan andere typisch Belgische thema's. Zo behandelt de expo ook het thema strips, met orginele striptekeningen van Willy Vandersteen en Marc Sleen.

Ook de Belgische hoogtepunten uit de muziekgeschiedenis komen aan bod, zoals Jacques Brel en Toots Thielemans maar ook Sandra Kim, K3 en Gorki. In de categorie sport kan je onder meer het tennisracket van Justine Henin bewonderen. Ook gastronomie komt aan bod met de traditionele Belgische mosselen met friet.

'Made in Belgium' loopt van 8 maart tot 15 september in het Dexia Art Center in de Schildknaapstraat 50 1000 Brussel. Meer info op het telefoonnummer 02/218.44.08 of op de website www.expo-madeinbelgium.be .

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud