Mooie prijzen voor Antwerpse kunst bij veilinghuis Bernaerts

(belga) - In het Antwerpse veilinghuis Bernaerts vond maandagavond de veiling 'Antwerpen onder hamer' plaats. De opbrengst bedroeg ruim 1 miljoen euro. Het topstuk 'Het hoofd van Cyrus naar koningin Tomyris gebracht' van de hand van Rubens en zijn leerlingen ging echter niet onder de hamer.

Bij 180.000 euro vielen de biedingen stil. Er werd dan besloten om het werk niet te verkopen. "Momenteel zijn we daarover in onderhandeling", laat Peter Bernaerts van het veilinghuis weten.

Liefst 150 kunstwerken van de 16de tot de 20ste eeuw gingen onder de hamer. Enkele uitschieters waren onder meer kunstwerken van Panamarenko (12.000 euro), M. Van Valckenborgh (155.000 euro) en Permeke (10.000 euro). Het veilinghuis is dan ook erg tevreden over het behaalde resultaat.

Met de veiling 'Antwerpen onder de hamer' wilde het veilinghuis ook haar steentje bijdragen aan het Rubensjaar. "We wilden een veiling organiseren rond uitsluitend Antwerpse kunstenaars of kunstenaars die iets met Antwerpen te maken hebben. Alle kunstwerken samen omvatten zo'n 500 kunstschiedenis", aldus Peter Bernaerts.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud