Tentoonstellingsproject 'Herontdek Rubens' begint op 6 maart

(belga) - Het Antwerpse tentoonstellingsproject 'Herontdek Rubens' is vanaf zaterdag 6 maart toegankelijk voor het grote publiek. Totnogtoe gingen er al 27.000 tickets de deur uit.

De dienst toerisme en de stedelijk erfgoedcel stippelden voor dit project vier gloednieuwe Rubenswandelingen uit. Gidsen leiden het publiek langs plaatsen die voor Rubens bijzonder waren, maar wie het liever zelf wil uitzoeken, kan op wandel met het Rubenswandelboekje.

Daarnaast zetten verschillende Antwerpse musea speciale tentoonstellingen op touw. Zo is het Rubenshuis het decor voor 'Een huis vol kunst. Rubens als verzamelaar'. In het museum Plantin-Moretus kan men terecht voor de exposities 'Een hart voor boeken. Rubens en zijn bibliotheek' en 'Rubens en de boekillustratie'.

De gelegenheidstentoonstellingen 'Van Delacroix tot Courbet. Rubens ter discussie', 'De uitvinding van het landschap. Van Patinir tot Rubens 1520-1650' en 'Copyright Rubens. Rubens de grafiek' zijn dan weer te bezichtigen in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Ten slotte loopt in het Rockoxhuis 'Rubens in zwart en wit. Reproductiegrafiek 1650-1800'.

Wie de verschillende kanten van de kunstenaar wil leren kennen, kan terecht in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de Sint-Pauluskerk, de Sint-Jacobskerk en de Sint-Carolus Borromeuskerk, waar telkens één aspect van Rubens wordt belicht: Rubens als familieman, als projectmanager, enz.. Ook moderne kunst krijgt een forum doorheen het project.

In de rand van de tentoonstellingen zijn er nog extra activiteiten voorzien zoals concerten, lezingen, cursussen en een interactieve wandeling voor kinderen.

(foto: belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud