Advertentie

Tuymans exposeert in Düsseldorf

(belga) - De Antwerpse kunstenaar Luc Tuymans stelt vanaf zondag in het Duitse Düsseldorf zo'n zeventig schilderijen van de voorbije twintig jaar tentoon. Het gaat om een overzichtsexpositie met stillevens, portretten, landschappen en historische afbeeldingen, die afgelopen zomer in het Tate Modern in Londen te zien waren.

De tentoonstelling in het Düsseldorfse museum K21 loopt tot 16 januari.

Tuymans geldt als een van de belangrijkste schilders van zijn generatie. De veertiger heeft zowel aandacht voor historische thema's zoals de holocaust en het koloniale verleden van België als meer hedendaagse tendenzen zoals het nationalisme in Vlaanderen. Zo is er een kapot poppenlijfje, een rokzoom, een been en een gezicht uit de reeks 'Der diagnostische Blick' uit 1992 te zien. Ook 'Gaskamer' uit 1986 en 'Leopard' uit 2000 worden in Düsseldorf tentoongesteld.

Luc Tuymans werd in 1958 geboren in Mortsel. Hij woont en werkt in Antwerpen. "Tuymans is de Polanski van de hedendaagse schilderkunst, kijkend door de lens die hem afzondert van een verschikkelijke wereld die geheel en al de zijne is", zei de Nederlandse kunstcriticus Dominic van den Boogerd ooit over hem.

Tuymans was de eerste levende Belgische kunstenaar die in het Tate Modern mocht exposeren./

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud