Vernieuwd FotoMuseum opent deuren op 20 maart

(belga) - Het FotoMuseum Provincie Antwerpen opent op 20 maart de deuren na renovatiewerken, die langer hebben geduurd en meer geld hebben gekost dan voorzien. De totale oppervlakte van het museum aan de Waalse Kaai 47 is verdubbeld. De provincie hoopt in het eerste jaar 75.000 bezoekers te ontvangen.

Frank Geudens, bestendig afgevaardigde van de provincie Antwerpen, zei woensdag op een persconferentie dat de verbouwingswerken werden gehinderd door onder meer het faillissement van een van de onderaannemers. De afbraak van de panden bleek ook veel duurder te zijn dan verwacht.

De geplande bouwduur van 1,5 jaar werd wegens geldgebrek overschreden. De werken namen uiteindelijk 3 jaar in beslag. Ook het budget, dat begroot was op 4 miljoen euro, bleek niet haalbaar. Het kostenplaatje bedraagt nu 7,5 miljoen euro.

"Zonder kwaliteit te verliezen, willen we breed programmeren zodat alle genres aan bod kunnen komen", aldus Geudens. Het FilmMuseum krijgt ook onderdak in het 9.000 vierkante meter grote gebouw. Er zijn twee grote tentoonstellingsruimten en twee auditoria.

Geudens belooft een feestelijke opening, die "the talk of the town" moet worden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud