Advertentie

60.000 bezoekers op TW Classic

Er zijn zondag op de festivalweide van Werchter naar schatting 60.000 personen opgedaagd voor de eerste editie van TW Classic. De sfeer op de eerste editie van het festival was bijzonder goed. Ondanks de bewolking was het zondagavond nog steeds droog gebleven. Problemen voor de hulpdiensten waren er nauwelijks. TW Classic had dan ook de aanblik van een echt familiefestival. Ook heel wat politici daagden op, onder hen premier Guy Verhofstadt.

De Lijn vervoerde zondagmiddag zo'n 8.000 personen van het Leuvense station naar de festivalweide. Iets minder dan de helft daarvan kochten een combiticket (trein-bus-inkom). De Lijn zette zondagavond 48 extra bussen in om de concertgangers terug naar het Leuvense station te vervoeren. De NMBS zorgde voor drie extra nachttreinen.

De eerste TW Classic ging om 14.30 uur van start met de Nederlandse groep Sita. Het popfestival dat twee weken na Rock Werchter komt, appeleert aan een wat ouder publiek dat jaren terug de festivals van Torhout of Werchter aandeed en nu samen met het gezin de "good old days" wil herbeleven.

Met top of the bill Bryan Adams en ook Woodstock-legende Joe Cocker, zijn acts geprogrammeerd die jaren terug nog op TW figureerden. Ook de Italiaanse popvedette Zucchero is van de partij en voor de zonen en dochters van de vroegere TW-gangers zijn er Clouseau en Sita.

De naam TW Classic refereert naar de naam die de Ronde van België in de jaren 1988-90 had, toen de rittenkoers onder meer gesponsord werd door de festivalorganisatoren. Aanleiding om met het festival te starten was echter het feit dat U2 hun toernee afzegde zodat ook het rond deze periode in Werchter geplande concert wegviel. Of de TW Classic een jaarlijkse traditie wordt is overigens nog niet uitgemaakt.

Het festival had zondag bij de start alvast de weergoden mee. Het was weliswaar bewolkt, maar de temperaturen waren aangenaam.

(bron: Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud