Beatles scoren ook de "beste nummer twee" ooit

(belga) - De beste net-niet-nummer-1-single aller tijden is - en dat zal niet voor verwondering in popland zorgen - een hit van The Beatles, zo blijkt uit een lijst opgesteld door de digitale muziekzender Music Choice. De rangschikking van de "Poulidors" uit de popmuziek volgt enkele dagen na de meer voor de hand liggende lijst van beste nummer 1-hits uit vijftig jaar Britse charts.

Winnaar onder de bijna-winnaars is "Let it be" uit 1970, de allerlaatste single van The Beatles. Dat nummer werd destijds van de toppositie gehouden door acteur Lee Marvin, die voor "Wand'ring Star" zijn diepste basstem bovenhaalde. Uiteraard hebben The Beatles in hun tienjarig bestaan de concurrentie hetzelfde aangedaan: het meest memorabel was hun single "Yellow Submarine" die in 1966 de hemelse harmony "God only knows" van The Beach Boys de spitspositie ontzegde.

Elvis Presley, op twee met "Suspicious Minds" (1969), moest 33 jaar geleden de duimen leggen voor "Two Little Boys" van de Australische duivel-doet-al op de showbizz-afdeling van de BBC, Rolf Harris. Het sublieme kransje drie tot vijf, respectievelijk "Wonderwall" van Oasis, "Rocket Man" van Elton John en "Brown Sugar" van The Rolling Stones, bewijst dat met het zicht op de muzikale eeuwigheid twee vaak beter is dan één. Voerden immers in 1995, 1977 en 1971 de charts aan: "Up on the Roof" van Robson & Jerome (de titel wijst er op waar het nummer thuishoort), "Metal Guru" van T Rex en "Knock Three Times" van Dawn. Tv-acteurs Robson and Jerome hielden, eveneens in 1995, ook de concurrentie van Pulp ("Common People") af.

Straffer nog is dat "My Generation" van The Who, het lijflied van een generatie baby boomers uit het prepunktijdperk en in de bijna-lijst op nummer acht, ooit de duimen moest leggen voor "Carnival is over" van The Seekers. In 1997 hielden Puff Daddy en Faith Evans het wondermooie "Bittersweet Symphony" van The Verve van de hoogste roem.

Zei Simon Bell van Music Choice: "Het is verbazingwekkend als je de kwaliteit ziet van vele nummers die net niet de top haalden, vooral als je bekijkt wat hen van het goud hield".

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud