Bee Gee Maurice Gibb overleden

(belga) - Maurice Gibb, bassist en zanger van de Brits-Australische groep The Bee Gees, is zondag in Miami op 53-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Gibb kreeg enkele dagen geleden een hartaanval en was sindsdien in kritieke toestand.

Maurice Gibb en zijn broers Robin en Barry scoren al veertig jaar op het popfront. In de jaren zestig deden ze dit met zeemzoete popsongs, in de jaren zeventig met discodeuntjes, in de jaren tachtig en negentig met gesofisticeerde pop. Het handelsmerk van de Bee Gees ('Brothers Gibb') bleef echter al die jaren hun hoge stemgeluid. Maurice speelde bas en keyboard.

In 1977 schrijven ze de soundtrack bij de film 'Saturday Night Fever' met John Travolta. Het wordt hun grootste succes. Het album kent met 'Staying Alive, 'Night Fever' en 'How Deep is Your love' meerdere nummer één hits.

In de jaren tachtig trekken de broers zich terug van het podium. Ze blijven echter liedjes schrijven, onder meer voor Barbara Streisand ('Woman in Love'), Diana Ross ('Chain Reaction') en Dionne Warwick ('Heartbreaker'). Met 'You Win Again' op het einde van de jaren tachtig keren de Bee Gees terug op de internationale muziekscene.

De Bee Gees zijn goed voor 7 Grammy Awards en zijn opgenomen in de Rock° Roll Hall of Fame van Groot-Brittannië en Australië.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud