Advertentie

Beethoven Academie presenteert nieuw beleid

(belga) - In deSingel in Antwerpen is vrijdagochtend de toekomstvisie van de Beethoven Academie voorgesteld. Dit Vlaams kamerorkest heeft een moeilijke periode achter de rug en wil deze afsluiten door middel van een nieuw beleid en een nieuwe communicatiestijl.

"De Beethoven Academie leeft!", zo begon Luc Luyten, voorzitter van de raad van bestuur, zijn betoog. Luyten ontkende niet dat er een moeilijke periode was geweest. Niet alleen was er het vertrek van artistiek directeur Jan Cayers en het afspringen van de fusie tussen de Beethoven Academie en het Vlaams Radio Orkest, ook financieel ging het de Academie niet voor de wind. "Maar nu is er licht aan het einde van de tunnel", aldus de voorzitter.

Met een vernieuwde bestuursploeg, waarin zowel artistieke als zakelijke talenten zetelen, heeft de Academie de doelstelling om dit jaar een financieel evenwicht te bereiken en volgend jaar een licht overschot te boeken. Programmadirecteur Jan Dewilde is ervan overtuigd dat ondanks de financieel wat moeilijkere periode de kwaliteit van het kamerorkest niet zal afnemen. Volgens Dewilde zullen we in de toekomst geen dure solisten meer aan het werk zien maar wordt de voorkeur gegeven aan jonge aankomende solisten en dirigenten.

Een nieuwe muziekdirecteur wordt er dit seizoen niet meer verwacht. Na het vertrek van Jan Cayers, die aan de wieg stond van de Beethoven Academie, zal er een seizoen lang met gastdirigenten gewerkt worden. Zowel binnen- als buitenlandse dirigenten worden gecontacteerd, wat uiteindelijk moet leiden tot de aanwerving van een nieuwe chef-dirigent in 2005.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud