Advertentie

Belgisch eerbetoon aan Johnny Cash

(tijd) - De Belgische rock- en rootswereld brengt vrijdag in het Antwerpse cultureel centrum Luchtbal een muzikaal eerbetoon aan Johnny Cash. Onder de noemer 'They Walk The Line' nemen gelegenheidsgroepen afscheid van de man in black. Nogal wat muzikanten zijn voor een stuk schatplichtig aan het werk van de onlangs overleden countryster.

De Antwerpse organisatie Guerilla organiseert in samenwerking met CC Luchtbal een eerbetoon aan de Amerikaanse countryzanger Johnny Cash. De affiche van 'They Walk The Line' bestaat vrijdag uit een hele reeks gelegenheidsgroepen, die gepast afscheid willen nemen van de man in black.

Dat de zanger die op 12 september overleed in een goed blaadje stond bij Daan Stuyven en Rudy Trouvé was al langer geweten, maar ook muzikanten van Zita Swoon, The Internationals en El Tattoo Del Tigre nemen deel aan de huldebetuiging. Trouvé zorgt vrijdagavond samen met Elko Blijweert voor een kleinschalige Kiss My Jazz-reunie - jammer dat 'Viking' Dave Robertson op de valreep afmeldde. Zita Swoon-gitarist Bjorn Eriksson treedt op aan de zijde van contrabassist Lenn Dauphin. Pieter Van Buyten van El Tattoo Del Tigre vormt onder meer samen met de Antwerpse nachtburgemeester Vitalski The Bastard Suns. Ze nodigen bovendien Didi de Paris uit voor een gastperformance. De Bossen maken hun comebackoptreden. Grundig is dan weer het gelegenheidsensemble van bassist Axl Peleman.

'They Walk The Line' programmeert ook surfmuziek, stand-up comedy en een brok rootsrock. Revelaire Steven Janssens verbroedert met Ace Clark Kenis. Marc Thys van The Electric Kings doet iets met de skagroep The Internationals en met Dirk Blanchart. De Antwerpse surfgroep O'Haras brengt met de stand-up comedian Alex Agnew, die voor de gelegenheid zingt, de première van de Stand-Up Surf roadshow, waarmee ze vanaf februari 2004 op tournee trekken. TPe

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud