Advertentie

Bijna 20.000 mensen genoten 3 dagen van diversiteit Cactusfestival

Bij het Cactusfestival in Brugge hoort wereldmuziek. Vandaar dat zondag, op de derde en laatste dag van het muziekgebeuren, groepen uit verschillende werelddelen zijn uitgenodigd. Zo'n 4.000 festivalliefhebbers zagen al Amadou & Maryam uit Mali, de Senegalese Djoloff en Frederic Galliano & the African Divas aan het werk. Voor de drie festivaldagen werden in totaal een kleine 20.000 tickets verkocht.

De zuiderse tonen lokten zondag een ander publiek naar de festivalweide dan vrijdag en zaterdag. Heel wat gezinnen met jonge kinderen genoten zondag van de Afrikaanse ritmes, terwijl de dagen daarvoor vooral het jonge volkje uit de bol ging. De soul, funk, reggae en hiphop van Michael Franti en zijn band Spearhead hadden zaterdag het meeste succes. Op de doelgroep van het Cactusfestival staat duidelijk geen leeftijd.

Een mengeling van stijlen en bezoekers is ook waar de organisatoren naar streven, niet altijd met evenveel succes overigens. Onder meer door de bewust niet-commerciële programmatie en het slechte weer van deze en vorige edities werd het voortbestaan van Cactus meer dan eens bedreigd. "Dankzij het succes van vrijdag geraken we mogelijk voor het eerst uit de financiële put die er de voorbije jaren was gegroeid", aldus algemeen coördinator Patrick Keersebilck. Hij ziet de toekomst van het festival weer hoopvol tegemoet.

De 21ste editie van Cactus liep zondagavond om middernacht ten einde. De Congolese Sam Mangwana en zijn rumbaband sloten Cactus 2002 af met een eenmalig concert voor het Belgische publiek.

(bron: Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud