Britse zanger Lonnie Donegan gestorven

(belga) - Lonnie Donegan, één van de bekendste Britse musici vóór de Beatles, is zondag op 71-jarige leeftijd gestorven in de Engelse stad Peterborough. Dit bevestigde zijn familie maandag op de Britse televisie. De 'King of Skiffle' had hits als "Does Your Chewing Gum Lose Its Flavour", "My Old Man's A Dustman" en "Rock Island Line".

Zijn skifflemuziek was erg populair in de jaren '50 en bestond uit een mengeling van folk, jazz, gospel en blues. Ze werkte in België ook inspirerend op musici als wijlen Ferre Grignard.

Mark Knopfler, de gitarist van de Dire Straits, beschreef Donegan als één van zijn belangrijkste inspiratiebronnen. Elvis Presley zong de door hem gecomponeerde song "I'm Never Gonna Fall In Love Again" en in 1978 was Paul McCartney de bezieler van een album ter ere van Donegan. Een album waar trouwens ook Elton John en Brian May van Queen aan meewerkten. De laatste tijd was de interesse voor Donegan dankzij een samenwerking met de Ierse bard Van Morrisson opnieuw toegenomen. Dit jaar toerde Donegan nog door Groot-Brittannië.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud