Brusselse jazzmuzikant Johnny Dover overleden

(belga) - De Belgische jazzmuzikant Johnny Dover, de in 1929 in Laken geboren componist, is maandag omstreeks 17.00 uur in Brussel overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. Deze saxofonist en klarinettist speelde met de groten uit de jazzwereld. Sinds 1966 leidde hij zijn eigen Big Band, en was gedurende tien jaar een van de pijlers van het groot BRT-orkest, onder leiding van Francis Bay.

Johnny Dover begon zijn muzikale carrière op 15-jarige leeftijd. In 1947 vormde hij zijn eerste jazzgroep en won hij de prijs voor beste klarenettist op het International Jazz Competition. Tijdens zijn carrière speelde hij met groten als Johnny Griffin, Slide Hampton, Bill Coleman, Horace Parlan, enz..

Johnny Dover hield het niet alleen bij jazz, maar vergezelde bijvoorbeeld ook popzangers Caterina Valente tijdens haar wereldtour. In die periode speelde hij ook met Stan Getz, Shirley Bassey, Aretha Franklin, Natalie Cole, Barry White of Julio Iglesias.

Dover, tevens lid van de groep van Marc Moulin, vormde in 1975 zijn "Sax Combination", een saxofoon-quintet. Johnny Dover was ook een van de sterkhouders van de Brusselse Jazz Rally, waarvoor hij de jingle "Jazz Streets" componeerde.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud