Destiny's Child aangeklaagd wegens hitsingle 'Survivor'

(belga) - De populaire Amerikaanse r&b-formatie Destiny's Child (foto: epa) ligt onder vuur. Een muziekproducer heeft de dames voor de rechter gedaagd omdat ze het nummer 'Survivor' van hem gepikt zouden hebben, zo heeft de BBC woensdag gemeld. Met Survivor scoorde Destiny's Child twee jaar geleden wereldwijd een hit. De groep won er ook een Grammy Award mee.

Terrence Robinson, alias T-Robb, eist 200 miljoen dollar (171 miljoen euro) van Beyonce Knowles, Kelly Rowland en Michelle Williams. Hij beweert Survivor zelf geschreven te hebben en het aan de manager van de band, Beyonce's vader Matthew Knowles, te hebben overhandigd. Het nummer had toen de naam 'Glorious'. Omdat hij nooit als schrijver van het poplied erkend werd, vindt hij dat hij zijn kans op een succesvolle carrière heeft gemist.

Thomas Sulkerson, de advocaat van frontvrouw Beyonce Knowles, laat weten dat Destiny's Child zelf al een rechtszaak tegen T-Robb heeft lopen wegens smaad, fraude en contractbreuk. Matthew Knowles zegt dat dit de derde rechtszaak is in verband met het nummer Survivor. "Maar de lyrics van Survivor zijn van Destiny's Child en de productie werd verzorgd door Anthony Dent van State of Mind Muzic's", aldus vader Knowles.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud