Eerbetoon voor Barry White: een park naar hem genoemd

(belga) - In augustus vindt in de VS een herdenkingsconcert plaats ter ere van de vorige vrijdag overleden zanger Barry White. Plaats en datum van het concert zijn nog niet bekend. Het South Park Recreation Center in Los Angeles zal genoemd worden naar de Amerikaanse soulzanger, die overleed aan een chronisch nierprobleem.

Intussen stijgt de verkoop van de hits van Barry White in de Amerikaanse en Britse hitparades. De verkoop van sommige hits was dinsdag zelfs vertienvoudigd. Zo staat "The Barry White Collection" op nummer 69 in de top-100 in Groot-Brittanniƫ.

Maandag waren zowat honderd fans aanwezig op een wake voor de 'maestro of love' in het Leimert Park in Los Angeles. White overleed vorig vrijdag op 58-jarige leeftijd. Hij sukkelde al jaren met nierproblemen. Onder zijn hits zijn de overbekende nummers "You're the first, the last, my everything", "Can't get enough of your love" en "Let the music play".

Barry White huwde twee keer en laat acht kinderen na. Hij leefde al een aantal jaren gescheiden van zijn tweede vrouw en had een vriendin.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud