Elvis rijkste overleden beroemdheid

(belga) - Elvis Presley (foto: photo news) was vorig jaar de best verdienende overleden beroemdheid. Dat blijkt uit een rangschikking die is opgemaakt door Forbes magazine. Het is al de derde maal op rij dat de 'King' bovenaan het lijstje staat van poenscheppende overleden beroemdheden. Elvis mocht vorig jaar 40 miljoen dollar op zijn eeuwige bankrekening schrijven.

Elvis dankt zijn volle bankrekening aan de 9 miljoen verkochte exemplaren van zijn gebundelde nummer 1-hits en het stijgend aantal bezoekers in zijn domein Graceland. Bovendien gebruikte Toyota een techno-versie van een Elvis-hit in een reclamespot.

Op de tweede plaats van rijke doden staat Charles Schulz, de tekenaar van Charlie Brown en andere Peanuts-figuren. Schulz was vorig jaar goed voor 32 miljoen dollar.

J.R.R. Tolkien, auteur van 'The Lord of the Rings', staat derde. Hij heeft zijn postuum financieel succes te danken aan de succesvolle verfilming van zijn trilogie. De overleden Beatles-leden John Lennon en George Harrison staan op nummer vier en vijf.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud